söndag 30 mars 2008

AIK-Kalmar

Matchens lirare och behållning enligt mig: Örlund och hans TV-räddning. Han upphävde tyngdlagen en stund, hängde kvar i luften och såg ut att rädda bollen i riktig slowmotion.
Matchens ironi: att sportnyheterna på 1:an och 4:an snackade om räddningen i morse, men inte visade den. Bara Santins utanförskott.
Matchens domare: Så fel som det bara kan bli. Markus Strömbergsson som domare. Går runt och märker ingenting första 25 minuterna. Resten av matchen märkte han spridda delar av det som skedde på plan.
Men det kunde förstås ha varit värre. Det kunde ha varit Peter "Fröjdahelvetet" Fröjdfelt som alltid verkar hata AIK. För att inte tala om Martin Ingvarsson som är allvarligt närsynt, långsynt och astigmatisk. En del påstår att han är blind. Kanske ingen osannolik gissning. Eller Martin Hansson som ser så nöjd ut när svartingarna blir nedsparkade. Oavsett hudfärg. Har man svart tröja är man svarting. Är man dessutom mörkhyad svarting är det bäst att inte vara på plan.
Vem som borde varit på plan: Saihou Jagne. Såklart. Från första minut. Med full fart. Varför vänta med honom i 80 minuter?
Hade jag tid skulle jag: skriva några spaltmeter mer. Mamma oxå. Hon skulle säkert nämnt något om kläderna. Örlunds snygga kortärmade i årets modefärg: orange. Eller Wastås fula militärgröna dress som han syntes i redan förra säsongen. Men vad skulle han göra? Åka till Solna i den berömda kycklingdressen är som att be om sexuella trakasserier (av mamma) och mobbing av resten av publiken. Fast ny dress på allsvenska premiären kan man väl begära? AIK:s nya svarta outfits äääär snyggare än förra säsongens. Så var det sagt. Men nu har jag inte tid. Bifogar lite kortfakta och länkar. Återkommer nog till matchen senare. Om inte mamma hinner före. Det kan bli bilder oxå om jag får tekniken att göra som jag vill. Inte troligt men hoppet är det sista som överger en.
Gerrardinho

Matchfakta: 30 mars 2008 AIK - Kalmar FF (0 : 0) 0 : 0
Gula kort: 26' J. Ortiz 89' K. Pavey
Spelarbyten:
60' S. Larsson - D. Elm
73' J. Ortiz- K. Pavey
80' B. Djordjic S. Jagne
84' L. Valdemarín M. Burgic

Laguppställning:

1. Örlund, Daniel 1. Wastå, Petter

2. Karlsson, Patrik 2. Sorin, Arthur

4. Johansson, Nils-Eric 4. Lindberg, Marcus

5. Ortiz, Jorge 6. Eklund, Mikael

7. Djordjic, Bojan 8. Rydström, Henrik

8. Tjernström, Daniel 9. Larsson, Stefan

10. Obolo, Mauro Ivan 10. Ingelsten, Patrik

11. Valdemarín, Lucas 14. Rosengren, Patrik

13. Arnefjord, Daniel 17. Elm, Viktor

18. Jonsson, Markus 18. Elm, Rasmus

30. Johnson, Dulee 25. Santin, Cesar

Medialänkar: dn svd (och varning för Majlard är härmed utfärdad!) exp ab

Inga kommentarer: