lördag 8 mars 2008

AIK köper Ronaldinho och Kaka!

Men det skriver inte tidningarna om. Och vi får inte veta något om saken förrän efter deras första match med laget. Är detta 1:a april? Nej, det är 8 mars, internationella kvinnodagen. Och då kan man ju (o)roa sig med att jämföra hur herr-och damfotbollsstjärnor behandlas av media. Det är mitt sätt att dra mitt strå till jämställdhets-stacken.
För samma media som talar så varmt om jämställdhet och att kvinnor och män är lika mycket värda. Det är som vanligt bara snack. Vi kvinnor behöver bara kolla i lönekuvertet för att fatta att alla bara ljuger. Och kollar vi på TV så fattar vi att de inte menar ett ord vad de säger. Männen får snacka och lira timme ut och in och kvinnorna är bara med som alibi. Nu ska jag fortsätta sura för att TV inte sa ett ord om Linköping FC:s värvning av Daniela förrän hon redan hade lirat mot AIK:s damer på Skytteholm. Och att det varit så tyst om värvningen av Cristiane. Hade TV hållit tyst om Ronaldinho eller Kaka? Hade tidningarna haft en notis om det i marginalen? Skulle inte tro det.
Ronaldinha
. Bild på mina älskade idoler!
Cristiane Rozeira de Souza Silva 22 årig forward. Senaste klubb: Wolfsburg, Tyskland Landskamper/mål: 37/23 VM 2007: 5 mål på 6 matcher

Daniela Alves Lima 24 årig mittfältare. Senaste klubb: Saad, Brasilien
Landskamper/mål: 19/17 VM 2007: 1 mål på 6 matcher

1 kommentar:

Anonym sa...

säger bara Lisa De Vanna !!!