måndag 25 februari 2008

Avskaffa lumpen!

Avskaffa militärtjänsten! tycker mamma och jag efter att ha läst detta i Aftonbladet. Är det inte fred i Norden och Norra Europa, ja större delen av västvärlden? Varför lägga ner pengar på blanketter som ska fyllas i av halva eller hela befolkningen när det ändå bara är ett fåtal som kommer ifråga att göra lumpen?

Men vi kan ha helt fel. Vi kan ha missbedömt världsläget helt. Sverige kanske är en av USA:s förenta stater. Även om USA nu tar hem lite av sina trupper från Irak behövs det alltid fler soldater. De som blir kvar blir nämligen enligt amerikansk ekvation fler än de var innan man tog hem trupper. Och de som är kvar har en tendens att skadas och dö ibland.

Dessutom; krig kan man ju bedriva i en massa länder samtidigt om man har mycket soldater. Det är nog Bush våta dröm. Och nu när Sudan bojkottar danska varor, för att några karikatyrtecknare i Danmark klottrat lite i några tidningar, så kan det vara dags för en liten invasion så att USA kan lära sudaneserna veta hut. För vem vet, den otroliga enormt stora sudanesiska stormakten hotar säkert hela världsekonomin med sin Danmarksbojkott. Och det behövs säkerligen en massa svenska Bush-soldater för att rädda Telias intressen i Afganistan. Mamma och jag önskar att alla krig var spelkrig. Då skulle de handla om att ett bolag som gör fina fotbollsspel övertar ett bolag som gör konstiga golfspel så att hela det nya sammanslagna storbolaget tillsammans kan ägna sina goda krafter åt att göra ännu bättre fotbollsspel. Det skulle glädja alla fotbollsnördar i världen! Och alla som inte vill ha blodiga krig! Vi kan ju lösa problem genom att lira boll eller spela TV-spel om saken.
Gerrardinho
Vilket krig väljer du?


1 kommentar:

Anonym sa...

TV-spel!