tisdag 15 april 2008

Bajen-AIK 1-1

Sällan har jag varit så glad för oavgjort. Derbyt igår mellan Bajen och AIK var så spännande och oberäkneligt att allt skulle kunnat hända. Allt hade kunnat bli himla mycket bättre eller helt åt h-lv-t- fel.

Johannesson avbröt t o m matchen för att stackars Chanko var rädd för pappersbollarna som några kastade. När Pierre Bengtsson en stund innan la en hörna omgiven av flygande ölmuggar (glöm inte att putsa skorna ordentligt för öl är alkohol och förstör fotbollskor!) så bröt Johannesson inte matchen. Naturligtvis inte. Därför var det en lättnad när matchen startade igen och jag blev förvånad att domaren vågade döma straff när Saihou blev neddragen i straffområdet. Och övervägde att göra som Örlund. Inte titta på. Men jag såg och jublade när Ortiz satte straffen på övertid. Att det i alla fall slutade 1-1. Alhamdullillah/tack för det Gud!
Ronaldinha

PS. De Bajenfans jag träffade efter matchen var förstås inte lättade. De var väldigt sura. Men vi slogs inte. Vi kunde tvärtom enas om det vi fotbollsnördar nästan alltid kan enas om: en domare som är bra första kvarten brukar bli sämre och sämre under matchens gång. Sen hade vi lite olika åsikter om straffen och exakt i vilka situationer Johannesson var sämst. Det kan vi diskutera många timmar. För det är ofta detaljerna som avgör. Men de tar vi en annan gång.DS.

PPS. AIK hade ryckt upp sig. Var klart bästa laget första halvlek. Dulee Johnson var bra. Han passade bollen framåt. Tack för det! Men om jag får gnälla lite: varför bytte inte Norling ut Arnefjord efter första gula kortet? Det kunde väl alla fatta att det skulle bli ett till? Med en massa Bajenlirare som slänger sig ner som Hollywoodstjärnor på plan hela matchen igenom så fort de nuddar en AIK-lirare.DDS.