torsdag 20 november 2008

Ångest,mode och magi

Bloggångest? Nej, inte numera. Vi ligger inte på topp 3 bland sportbloggarna längre och jagar inga onenightstands, eller onenight-readers det ska väl va. Ja, vad lätt man springer offside ibland på livets stora fotbollsplan. Mest hela tiden. Vi får verkligen skämmas, muslimer som vi är. Tur vi slipper figurera i Halal-TV. Det programmet hade fått byta namn till Haram-TV. Förbjudet-TV.

Nej, vi fotbollsnördar har numera inriktat oss på livets verkliga värden. Och vi satsar på en stabilt nördig läsekrets som uppskattar det vi skriver. För numera skriver vi bara om superjätteviktiga grejer. Idag blir det t ex fotbollströjor. Och ungefär såhär långt i texten har vi säkerligen tappat 75% av läsarna. De anar inte vad de går miste om! Ni sötnosar som är kvar:
Kolla in dagens Aftonblaska. 10 fulaste premierleauge-tröjorna genom tiderna. Men så fel Aftonblaskan har! Vi kan lova att Che£$ki har haft fler fula tröjor genom tiderna än något annat lag. Lars Nylin som listade tröjorna i aftonblaskan, är han en gammal Man united-hatare eller? Eftersom laget är med 3 gånger i listan. Nog har väl även Arsenal haft fler rejält fula tröjor än så?
Och vad är det för fel med Hulls gamla tigertröjor från 92? Absolut ingenting! Den platsar t o m i Prideparaden. Det är ett positivt omdöme. Icke alla muslimer som är homofober! Men 43 % av Aftonblaskans röstare är nog i riskzonen.
Mamma letar i alla fall redan som besatt på nätet för att köpa en tigertröja. En absolut måste ha-tröja för oss fotbolls-vintagemodenördar! Och tänk vad käre Cousin skulle klä i de fina tigerränderna. Tröjorna var bättre förr!

Dagens webTV ägnade sig förresten åt Cristiano Ronaldos läckra lilla röda. Undertröjan alltså. Vad trodde ni? Att mamma skulle få fri spelplan här idag?
I alla fall så är det nu bekräftat, det som vi alltid har misstänkt: vissa spelare ägnar sig åt samma sorts magi som somliga av oss gjorde i det gamla hemlandet. Inget någon av oss sysslar med numera. Inga dekokter. Inga amuletter. Inga mystiska ramsor. Nej, vi svär! Vi är jättebra lirare ändå. Och nej, mejla oss inte! För vi vill absolut inte vara med i Haram-TV.
Fotbollsnördarna Gerrardinho och Ronaldinha
PS. Ronaldos lilla hemlighet är att lägga tröjan i blöt 3 timmar. I vad vet bara mamma. Och hon avslöjar inget. DS.
PPS. Idag ligger vi som nummer 184 bland sportbloggarna på Bloggtoppen. Som en stabil 5:e plats i allsvenskan. Inget att skämmas för. Inget att yvas över. Ingen ångest idag heller. DDS.

Inga kommentarer: